Rimčeva Nevera nastupila na Festivalu brzine

Foto: Rimac Automobili/Facebook

KAO što je bilo i najavljeno, i ovogodišnje izdanje Festivala brzine u Goodwoodu su uveličali Rimac Automobili.

Višednevno okupljanje proizvođača najbržih i najekskluzivnijih automobila na svijetu prošle se godine nije održalo pa su ovogodišnje izdanje svi iščekivali s nestrpljenjem. U nizu posebnih događaja posebno mjesto dobili su i električni bolidi izloženi u sklopu Electric Avenuea. Uz Rimčevog klona iz Pininfarine, modela Battiste, sukladno najavama nastupila je i Rimčeva Nevera.

Najzanimljiviji je svakako nastup na usponu gdje Nevera dolazi kako bi ponovila vožnju Concepta One iz 2017. godine, kad je Rimac izazvao neviđen interes.

Podsjetimo, Nevera je nedavno predstavljena kao proizvodna izvedba C_Two, a usprkos zadržavanju istog pogona donosi još bolje performanse. Najbrže ubrzavajući automobil na svijetu sada je još brži, pa do 300 km/h dolazi za 9.3 sekundi, ili 2.5 sekundi brže od C-Two. Drugo područje u kojem je Nevera posebno napredovala je aerodinamika, a kontroliranim strujanjem zraka postignuto je i bolje hlađenje kočnica i pogona. Sve u svemu, Nevera je usavršena i sada samo možemo čekati prve isporuke. 

 

Pročitajte više