Rolls Royce Cullinan: Prve fotografije

 Foto: Rolls Royce

ROLLS Royce je objavio prve službene fotografije svog prvog povišenog modela kao rezultata višegodišnjeg projekta Cullinan.
 
Prvi proizvodni primjerci Cullinana na cestu bi trebali stići 2018. godine, a kako bi uzeo posao sve brojnijim auto-paparazzima Rolls Royce je sam objavio fotografije prototipa. Iako snažno kamufliran nema sumnje kako je Cullinan pravi Rolls Royce. Monumentalan nastup i snažan oslonac u ugaslom Phantomu zaslužni su za pozitivne dojmove iako će malo tko od iskonskih obožavatelja jednog od posljednjih proizvođača luksuznih automobilskih klasika odobravati činjenicu da Rolls Royce priprema koncept svojevsrnog terenca. No ako može Bentley zašto ne bi i oni napravili ono što tržište traži?
 
 
"Spajanjem novog pogona na sve kotače i nove "arhitekture luksuza" po prvi puta u povijesti postavlja nas u poziciju da stvorimo autentični Rolls Royce, koji će poput svojih prethodnika postaviti standarde po kojima će se ocjenjivati sva ostala luksuzna dobra", rekao je Torsten Müller-Ötvös, šef Rolls Roycea. 
 
I tu ima pravo. Želi li opstati Rolls Royce će morati napraviti neke kompromise kako bi ponudio ono što bogati klijenti traže. A to je moćno i nadasve veliko vozilo sa stavom, pa makar i na račun nekada prioritetne elegancije. Nadajmo se samo kako će bočna vrata dobiti ručice na, za jedan Rolls Royce, pravim pozicijama.  

Pročitajte više