Rolls-Royce Cullinan u gangsterskom izdanju zavoljet će i državnici

Foto: Wald International

TRŽIŠNI rezultati su pokazali kako je Rolls-Royce dobro odlučio uvrštenjem SUV modela u ponudu.

Ogromni SUV iz Rolls-Roycea je trenutno najluksuzniji SUV na tržištu. Vole ga i tuneri, u Wald Internationalu misle da mogu ponuditi i više. Cullinan sada nosi ime Black Bison Edition, baš kao i kod drugih luksuznih SUV-ova koji mu dođu pod nož. Epilog je drastičniji i od onoga što brojni tuneri znaju po željama kupaca napraviti na Cadillacu Escalade.

Obojen u crnu boju, s krom dekoracijom i 24-inčnim naplatcima, Cullinan izgleda moćnije, ali puno gubi na aristokratskoj noti. Dodatno su tu pragovi, stražnji difuzor, pa i spojler. Sudeći po fotografijama, vozilo je dodatno spušteno. 

Ispod poklopca 6.75 V12 sa standardnih 571 KS i 850 Nm, što je dovoljno da ovu grdosiju potjera do stotke u 5,.2 sekunde. Naravno, za one kojima to nije dovoljno tu su drugi tuneri, a onda snaga motora može narasti do neslućenih vrijednosti.

I pritom se ne radi o ekstremnim cijenama, pa je tako moguće dodatnih 100 KS izvući za oko 4000 USD. Inače, Waldov body kit s fotografija stoji oko 11.400 USD.

Naravno, Cullinan nije prvi Rolls-Royce koji je ovaj tuner spreman obraditi. Uspio je to sa svim drugim modelima tvrtke, a ne libi se srediti ni Bentley, Aston Martin, ...

 

Pročitajte više