Rosberg otkrio Neveru s njemačkim tablicama, a Mate Rimac pokazao proizvodni pogon

Foto: Facebook/Mate Rimac

I dok je većina poduzetnika u svojim objavama fokusirana na SP, Mate Rimac se i dalje najviše bavi svojim najizloženijim proizvodom. 

Tako je prvi put pokazao proizvodni pogon kroz bogatu galeriju fotografija, a prvi put možemo i vidjeti da je Rosbergova Nevera u pogonu. 

Objavljena snimka Nevere u Njemačkoj

Mate Rimac je na svojem profilu objavio i video Nevere čiji je vlasnik bivši F1 pilot Nico Rosberg. Radi se o prvom proizvedenom primjerku, koji je vlasniku isporučen ovog ljeta.

 

Nico in the wild with his Nevera. Beautiful to see it with German license plates 🥰

Objavljuje Mate Rimac u Srijeda, 14. prosinca 2022.

Nevera je vrijedna oko 2.1 milijun eura, a Rosberg je izabrao finiš s crnom bojom Stellar, poliranim kotačima Vertex i crnim kočionim čeljustima te crnu unutrašnjost presvučenu alcantarom, s potpisom "Nico Rosberg" i rednim brojem modela na pločici naslona za ruke.

Sada možemo vidjeti i da Nevera nosi njemačku registracijsku pločicu RN-6E. U komentarima mnogi pokušavaju dokučiti značenje izabrane kombinacije slova i brojeva pa se tako svi slažu kako je RN kratica za ime modela. Međutim, ostaje upitnik što znači ostatak. I dok neki pretpostavljaju kako je Nevera 6. po redu električni auto u vlasništvu Rosberga, legenda Nürburgringa Misha Charoudin podsjeća kako je Rosberg 2016. osvojio Formulu 1. 

U 18 mjeseci od oronulog trgovačkog centra do modernog pogona

U objavi je naglasio kako mu je urednost izuzetno važna, kao i da je važno da svaki detalj bude unaprijed isplaniran. Na fotografijama tako možemo vidjeti kako izgleda proizvodni proces u nekadašnjoj hali trgovinskog centra, a danas glavnom proizvodnom pogonu Rimac Automobila. 

Rimac je tako rekao:

"Vrlo mi je važna čista i uredna proizvodnja. Lud sam za šablonama i priborom - sve mora imati svoje mjesto i svaki korak procesa treba biti planiran, testiran, ergonomičan i sljediv.

Prije samo nekoliko godina sam poludio jer mi se činilo da je potrebna vječnost da se poboljša status quo - koji je još uvijek bio prilično neuredan i blizak “garažnom stilu”. Danas, dok sam uobičajeno šetao tvrtkom, shvatio sam - zapravo smo uspjeli i došli tamo gdje sam želio da budemo kada su u pitanju proizvodni procesi, alati i organizacija pogona. Još je dug put do povećanja proizvodnje na stotine tisuća jedinica baterija, pogonskih sklopova i drugih komponenti, ali napredak se čini stvarno dobrim. A ovo je samo jedna od naših lokacija - još bez kampusa.

Te šablone/alati, izrezani modeli od pjene, roboti itd. mogu se činiti glupim malim stvarima, ali za mene su neizmjerno važni. Tako da me ova šetnja okolo jako razveselila. Vrlo sam ponosan na tim koji stoji iza ovoga!
Moram reći, gledajući ovo, prilično je nevjerojatno zamisliti da je ovo bio oronuli bivši trgovački centar prije 18 mjeseci.

Very clean and orderly production is super important to me. I’m crazy about jigs and fixtures – everything has to have...

Objavljuje Mate RimacSrijeda, 14. prosinca 2022.

 

Pročitajte više