RS4 voli V6 turbo

Direktor Quattro GmbH, Heinz Hollerweger, najavio je da nova generacija Audija RS4 ispod haube više  neće imati V8 motor.

Još u veljači se šuškalo kako Audi planira izbaciti 8-cilindarskog 4.2-litrenog atmosferca iz svoje postave za novu generaciju RS4 i sad je to službeno potvrđeno. Hollerweger je australskim novinarima dao naslutiti da će spomenuti V8 motor zamijeniti V6 turbo agregat. Bez obzira što će doći do promjene, novi bi model trebao pratiti uspjeh stare linije i ne bi nas začudilo kada bi se ispod haube pojavio čak i električni turbak predstavljen početkom ove godine u RS5 TDI konceptu koji će svoju premijeru doživjeti u SQ7 modelu.

###

No da ne mislite kako je ovo kraj za V8 motore u Audiju, Hollerweger je dao naslutiti kako će nova generacija RS6 najvjerovatnije ispod poklopca motora ipak imati gore spomenuti agregat, dok će novi R8 i dalje imati svoj V10. Ono što je  zanimljivo je to da će se novi RS4 i RS6 nuditi i u limuzinskoj i karavanskoj verziji, za razliku od trenutne postave, koja je samo karavanska.

Novi A4 B9 trebao bi biti predstavljen sljedeće godine, što znači da novi RS4 do 2016.g. nećemo moći vidjeti.



Pročitajte više