Rusi su otklonili najveću manu Cadillaca

Foto: Cadillac/Exobilite

CADILLAC je bio i ostao ponos američke industrije, ali na europskom tržištu se nije snašao.

Jedan od najzanimljivijih modela je Escalade, ogromni SUV model koji i u Americi privlači pažnju, i to ne samo cijenom i veličinom. Opremljenost je prvoklasna, ali svejedno mu se spočitava izvedba interijera, posebno kada su u pitanju dizajn i kvaliteta materijala.

I upravo tu Rusi uskaču pomoć. Tvrtka Exobilite je odlučila popraviti interijer, i to na vrlo originalan način. Oni su se dogovorili s Cadillacom i odlučili dovesti stvari u red. Radi se o četvrtoj generaciji modela, a luksuzne preinake će biti izvedene na seriji od 99 primjeraka. 

Uz minimalne zahvate izvana ono bitno je u kabini u koju su ubacili interijer BMW-ove serije 7, uključujući klimatizirana sjedala s masažom. A da stvar bude bolja, svi tapecirunzi i površine dostupne pogledu i opipu su presvučene najfinijom kožom, istom onom koja se koristi na Rolls Royceovim krstaricama. Pojedini detalji izvedeni su od alkantare, dok su tepisi od ovčje vune.  

I tu preinake ne staju. Vjetrobransko staklo je troslojno debljine 8 mm, s prevlakom koja šiti od mogućih napada lakšim kalibrima ručnog oružja. Poboljšana je i zvučna izolacija, a jače su i kočnice. Pritom je ostao i podugačak popis opcija, a ide od Nespresso aparata za kavu, a sve do kompozitnih kočnica. Nažalost, fotografije interijera nisu objavljene.

Najluksuzniji Escalade u povijesti nude Rusi, a cijena je oko 183.700 dolara, gotovo dvostruko više od najskuplje izvedbe Escaladea. Ako već imate Escalade možete ga dati na doradu, a to zadovoljstvo stajat će vas do 117.000 dolara.

Pročitajte više