Sedam novih Alfi Romeo bit će lansirano do 2018. godine

Alfa Romeo već dugo ne uživa ugled kakav je nekoć imala, no Fiat je odlučio talijanskoj kompaniji vratiti staru slavu te je pripremio detaljan plan lansiranja novih modela koji bi mu u tome trebali pomoći u narednih nekoliko godina.

###

Osim već potvrđenog 4C Spidera koji će se pojaviti 2015. godine, Alfa će do 2018. godine predstaviti ni manje ni više nego 7 novih modela. Nakon Spidera, koji će dijeliti platformu s novom Mazdom MX-5, uslijedit će premijera limuzinske i karavanske izvedbe Alfe Giulie 2017. godine i Alfette godinu dana kasnije. Talijanski proizvođač radi i na novom crossoveru koji će također stići 2017. godine te većem SUV-u kojeg ćemo vjerojatno vidjeti 2018. godine.

Svi novi modeli koristit će novu arhitekturu nazvanu 'Giorgio', prilagođenu pogonu na stražnje, odnosno sve kotače. Ta nova platforma trebala bi pomoći Alfi da poveća prodaju s prošlogodišnjih 100.000 na minimalno 500.000 primjeraka godišnje do kraja ovog desetljeća. Službeni detalji bit će poznati 6. svibnja kada će Fiat predstaviti novi proizvodni plan, uključujući predviđene investicije i planirane modele.

Pročitajte više