Šef VW-a: Ovaj popularni hatchback ostaje u prodaji još barem pet godina

Ilustracija: MJ

Volkswagen Polo ostaje u prodaji još najmanje pet godina, izjavio je izvršni direktor Volkswagena Thomas Schafer nakon što je prije dvije godine poljuljao budućnost ovog popularnog hatchbacka.

Naime, tada je izjavio da nema smisla nuditi male automobile izvan EU7 propisa o emisiji jer bi to diglo cijenu Pola između tri do pet tisuća eura. Međutim, s ublažavanjem EU propisa o emisiji Euro 7 koja je trebala stupiti na snagu 2030., VW bi mogao nastaviti nuditi taj automobil.

Polo jedan od popularnijih 

Već dugi niz godina Polo je jedan od najpopularnijih automobila u Europi. Prvi je proizveden 1975. godine kada je Volkswagen lansirao šest generacija. Posljednja od njih lansirana je 2017. godine.

Schafer je izjavio da revidirani zakonski propisi "nisu toliko ludi kao što su bili predstavljeni na početku", stoga će se Polo nastaviti prodavati. 

"Održavat ćemo ga svježim"

Novi propisi o emisiji štetnih plinova prvotno su trebali biti uvedeni ove godine, ali su uvelike razvodnjeni kao odgovor na velike kritike automobilske industrije. Ova nova ublažena pravila bit će primijenjena od 1. rujna 2024. i imat će mali utjecaj na trošak homologacije Pola.

Schafer je također nagovijestio da bi Polo mogao dobiti više ažuriranja u bliskoj budućnosti.

"Održavat ćemo ga svježim. Auto dobro radi. To je dobar ulaz u marku."

Pročitajte više