Simon Cowell ima novi auto: Kupio je britanski klasik i pritom nije štedio

Foto: David Brown Automotive

PROCJENJUJE se da je na novi auto potrošio preko 75.000 GBP. 

Simona Cowella ne treba posebno predstavljati, a Mini još manje. Kad je potonji u pitanju, mislimo na prvi Mini, jedini koji pravi Britanci priznaju. Proizvodio se od kraja 1950-ih pa sve do novog milenija pod Roverovom kapom. 

A novi stari Mini može se kupiti i danas. I to pod uvjetom da financije nisu problem. Nudi ga David Brown Automotive, a model se sad zove Mini Remastered. Iako se sam Mini čini "najbritanskijim" autom, tu nije kraj. Konkretan primjerak inspiriran je Jamesom Bondom, odnosno njegovim Lotusom Esprit Turbo iz 1981. godine, koji se pojavljuje u filmu Samo za tvoje oči. 

>> Bombon od automobila: Britanci opet proizvode stari Mini

Vanjština automobila je u potpunosti obojena u stilu Lotusa, u dvobojnoj verziji bakrene i zlatne nijanse. Auto je postavljen na 13-inčne kotače, a opskrbljen je svim detaljima koje možete zamisliti. Za potpuni ugođaj tu je panoramski stakleni krov, a od modernih detalja automobil ima LED prednja svjetla, ali i interijer u kojem ničim ne oskudijeva. 

Ispod poklopca je 1.33 benzinac s 95 KS i 117 Nm, usuglašen s četiri-stupanjskim ručnim mjenjačem. Pogon je, naravno, prednji. 

Mini Remastered starta cijenom od 75.000 GBP, ali iznos koji je izdvojio Simon je zasigurno osjetno veći. 

Pročitajte više