Škoda ima novi RS model, najjači u ponudi

Foto: Škoda

NAJSNAŽNIJI model u ponudi Škode vozi na struju.

Pogađate, u pitanju je Enyaq te se sada uz Coupe nudi RS izvedba i za „običnu“ izvedbu bez položene linije krova. Distancira se sportskijim izgledom, posebno sprijeda gdje dominira novi odbojnik. Na boku je pak lako uočiti tanje gume i atraktivne naplatke promjera do 21 inča, dok će straga svoj dio posla odraditi LED svjetla. Konačno, tu je i napadna Hyper zelena boja. 

Puno zanimljiviji je pogon. Prepisan je iz GTX izvedbi Volkswagena, što znači dva elektromotora ukupne snage 299 KS (i 460 Nm) i status najsnažnije Škode. Pogon je na sve kotače, doseg s baterijom od 77 kWh je do 500 km, a podržava punjače snage do 135 kW. 

100 km/h postiže za 6.5 sekundi, a maksimalac je limitiran na 180 km/h. Spomenimo i kako je ova izvedba komfornija od Coupe inačice, dok je ponuda serijske opreme ostala ista. 

Cijena još nije poznata, pa ćemo zavrišti podatkom kako je Enyaq jedini model na MEB osnovi koji se proizvodi izvan Njemačke. Kao orijentir spomenimo Enyaq Coupe RS iV koji u Njemačkoj kreće od 61.550 eura.

Pročitajte više