Škoda otkrila najveće novosti za ovu godinu

Foto: Kolesa.ru, Škoda

ŠKODA je na netom održanoj godišnjoj konferenciji između ostalog otkrila termin dolaska nove Fabije.

Škodin subkompakt koji je svojedobno bio nositelj prodaje uskoro dobiva nasljednika, a za razliku od svoje braće, Pola i Ibize, Fabia će i u novom izdanju dobiti karavansku Combi izvedbu.

Premijera nove Fabije zakazana je za svibanj, dok će karavan stići tek 2023. godine. Naime, Škoda na raspolaganju ima ograničene resurse, pa je za svako uvođenje novog modela potrebno dodatno optimizirati postojeće proizvodne linije te ih eventualno proširiti. 

Na popisu noviteta je i nova generacija Superba. Proizvodit će se u Bratislavi, a to znači da će liniju dijeliti s Passatom. Time će pak biti oslobođeni kapaciteti u tvornici Kvasiny, i to za oko 150.000 primjeraka. Pretpostavlja se da će upravo ta tvornica proizvoditi Combi izvedbu Fabije. 

Dolazi i Enyaq iV Coupe, dinamičnija izvedba aktualnog modela koja po svemu sudeći zadržava identične električne pogone. Ove godine Škoda će osvježiti i ponudu za Karoq i Kodiaq, a na popisu su i premijere novih baznih izvedbi pojedinih modela. Jedino otvoreno pitanje je kada će Škoda ponuditi nasljednika modela Citigo, odnosno svoju verziju novog VW ID.1.

Pročitajte više