Škoda prešla u vodstvo: Hibridni Superb će biti bolji od Passata

 Foto: Škoda

OSIM što ima "problema" s time da mnogi vide Škodu boljom od Volkswagena, sada će i u hibridnoj ponudi Česi preuzeti primat.
 
Barem kad su u pitanju limuzine kalibra Passata. Volkswagenova svetinja odavno se nudi u hibridnom GTE izdanju, a sada će isti pogon posuditi i Superb. Ulazak u svijet hibrida kod Škode neočekivano kreće Superbom, ali zato izvedbom koja ima električni doseg veći od Passatova. 
 
Naime, usprkos istom pogonu koji čini 1.4 benzinac i elektromotor ukupne snage 218 KS, Škoda će na struju voziti barem 70 km, trećinu više od Passata. Nije u pitanju nikakav tehnološki iskorak, već samo činjenica da će automobil dobiti veće baterije (13 kWh), doznaje britanski AutoExpress. 
 
Možda nebitno, no zato valja biti spreman da se isti recept ponovi na češkim SUV modelima, pa i na Octaviji, potvrdio je Martin Hrdlička, šef odjela za razvoj pogona pri Škodi. 
 
"Nije pitanje u tehnologiji, već u činjenici da treba vidjeti što naši klijenti očekuju od ovakvog proizvoda i koliko su spremni platiti", jasan je Hrdlička. Prevedeno, Superb probija led i ako uspije, uslijedit će drugi hibridi. A 2020. godine stiže i prva električna Škoda. 

Pročitajte više