Škoda razotkriva novi Superb

Foto: Škoda

ŠKODA je ususret premijeri objavila novi set fotografija praćenih tehničkim informacijama.

Kao što je poznato, Superb će, za razliku od blizanca Passata, u ponudi imati dvije karoserijske izvedbe, limuzinsku i karavansku. Limuzina je realno i dalje hatchback s petim vratima, ali sada ima nešto klasičniju siluetu. Razvukao se na 4912 mm dužine, 1834 mm širine i 1481 mm visine, dok je međuosovinski razmak 2841 mm. Dovoljno je reći da je u odnosu na prethodnika 43 mm duži i 12 mm širi.

Veće dimenzije i bolji koeficijent otpora zraka glavne su novosti, a pritom valja imati na umu da je upravo limuzina duža od karavana, i to 10 mm. Interijer smo već imali prilike vidjeti, a sada vrijedi tek utvrditi da korisnika očekuje 13-inčni zaslon infotainmenta i digitalni kokpit od 10 inča. Ponovimo i da rotirajući prekidači imaju svoje minijaturne zaslone, dok prtljažnik standardno guta 645 litara.

Ponudu čine četiri razine opreme, a Laurin & Klement je na vrhu. Najveće iznenađenje je stoga u ponudi motora – plug-in hibrid je dostupan isključivo na Combi izvedbi. Na raspolaganju su tri benzinske opcije, 1.5 mHEV sa 150 KS, te 2.0 TSI s 204 i 265 KS, gdje je potonji u AWD verziji pogona. Druga opcija su 2.0 TDI inačice sa 150 i 193 KS, a snažnija također dolazi s AWD pogonom. Svi motori isporučuju se isključivo s DSG mjenjačem. 

Svjetska premijera modela zakazana je za studeni ove godine.

Pročitajte više