Škoda Yeti Xtreme ima relijaške ambicije

Među mnogobrojnim konceptima na ovogodišnjem sajmu u Wortherseeju naći će se i Škoda Yeti Xtreme, 'kompaktni SUV s relijaškim ambicijama'. Vozilo je obojano mat sivom bojom i opremljeno nametljivim body kit-om s velikim usisnicima na prednjem odbojniku, istaknutim blatobranima i podesivom šasijom. Tu su još i heksagonalne ispušne cijevi te štitnici podvozja koji pridonose robusnom dojmu.

###

Ispod 'haube' skriva se 1.8-litreni, 4-cilindrični TSI motor koji razvija 150 KS i 250 Nm okretnog momenta, a uparen je s obje osovine putem 6-brzinskog DSG mjenjača. Agregat omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 9 sekundi i razvijanje krajnje brzine od 192 km/h.

Ostala oprema uključuje kočnice iz Octavije RS, zatamnjena stakla, 17-inčne alu-felge presvučene off-road gumama i LED glavna svjetla. Iznutra nalazimo četiri individualna Recaro sjedala, vratne panele od ugljičnih vlakana te termo bocu ugrađenu u držače na vratima. Zanimljiv detalj su trake za slučaj nužde u prtljažniku koje služe za izvlačenje iz blata ili snijega. 

Pročitajte više