Škola sigurne vožnje u predgrađu Zagreba

U NOVOM Centru za sigurnu vožnju u zagrebačkom naselju Mičevec danas je predstavljen Auto Management Centar - AMC, nova članica Grupe AutoZubak.

Kao što znamo, kupovina auta za tvrtke predstavlja složen postupak prije svega oko dogovaranja načina financiranja, zatim osiguranja automobila te samog servisiranja. AMC predstavlja svojevrsno objedinjavanje ovih triju usluga u jednu što će kupci zasigurno znati cijeniti pa stoga vrlo brzo očekujemo odgovor konkurencije.

Prema riječima predsjednika uprave Tomislava Radoša pružanje takve integrirane usluge omogućava smanjenje troškova za 20 posto, kao i manju brigu oko voznog parka, a samim time i usmjeravanje na osnovnu djelatnost.

Jedna od zanimljivijih usluga AMC-a je svakako i poseban program autoškole koji omogućava nastavu na nešto moderniji način (simulator vožnje, GPS, vlastiti odabir vozila, kreiranje plana puta isl).

U sklopu AMCa predstavljen je i novootvoreni centar za sigurnu vožnju na površini od čak 80.000 četvornih metara s pet tzv. modula za simulaciju različitih vrsta rizičnih situacija u kojima se vozač može naći. Simulacije proklizavanja stražnjeg kraja vozila, vježbe kočenja u zavoju, izbjegavanje prepreka na mokroj podlozi (nešto slično los testu) tek su one najzanimljivije.

Svakako izdvajamo i simulator vožnje koji koristi realan model automobila sa svim pripadajućim elementima kao što su spojka, kočnica, gas pedala, pet-brzinski mjenjač te upravljač, a za dodatnu dozu realnosti brinu se projekcijska platna u radijusu od 180 stupnjeva. Upravljanje simulatorom stvara osjećaj blizak onom kod pravog automobila, ali dakako uz nultu stopu rizika.

B.I.

Pročitajte više