Slavljenički Porsche sat je hit ljeta, a uskoro bi mogao biti rasprodan

Foto: Porsche

OVIM satom se obilježava 75 godina Porschea, a serija je strogo limitirana. 

Predstavlja ju Porsche Design, a prigodnom premijerom na Festivalu brzine označen je početak prodaje. Pritom se ne očekuje da će se dugo zadržati u ponudi. Naime, serija je limitirana na 475 primjeraka koji bi lako mogli biti rasprodani i to usprkos cijeni od 9975 eura.

Punim imenom Chronograph 1 – 75 Years Porsche Edition pokretan je kalibrom Porsche Design Werk 01.140. Automatski mehanizam certificirao je švicarski institut za testiranje COSC što jamči najveću preciznost i performanse. 

Sat posjeduje brojne funkcije svojstvene ovom tipu satova. Promjer sata je 40.8 mm i visok je 14.15 mm. Vodootporan je do dubine od 100 m, a Werk 01.140 kalibar s 25 dragulja radi s 28.800 otkucaja u satu. Ima 48-satnu rezervu.

Sat se nudi s tkanenim remenom, a središnjim dijelom od kože i detaljima od plavih prošiva sa središnjom crvenom linijom. U ponudi je i crni kožni remen s crnim prošivima.

Dizajnerski se sat oslanja na sat koji je ugrađen na prednju armaturu Porscheovog konceptnog bolida, beskompromisnog Mission X. Stvari postaju jasnije kad kažemo kako je dizajn u originalu izvedenica kultnog Chronographa 1 iz 1972. godine. 

Pročitajte više