Slavni dizajner napustio Hyundai

Foto: Hyundai

OVO je veliki udarac za korejskog diva.

Slavni belgijski dizajner Luc Donckerwolke objavio je kako od 29. travnja više nije dio Hyundaijevog dizajnerskog tima. Kao razlog odlaska navodi osobne razloge, javlja AutoNews. 

Svojim odlaskom upraznio je mjesto šefa dizajna cijele grupacije na kojem je bio nepunih pet godina, a što osim Hyundaija uključuje brendove Kia i Genesis. „Bila mi je čast i privilegija doprinositi oblikovanju budućnosti Hyundaija, Kije i Genesisa", napisao je Donckerwolke u svojem priopćenju. 

Zanimljivo je kako ga neće nitko zamijeniti, već će mjesto šefa dizajna grupacije biti ukinuto. Stoga će Hyundai i Genesis voditi Sang Yup Lee, dok će Kia biti u rukama nedavno pristiglog Karima Habiba.

Podsjetimo, Luc Donckerwolke Hyundaiju se pridružio potkraj 2015. godine nakon što je nakon niza godina napustio Volkswagen. Osim popularne Kone radio je na oblikovanju Genesisa, prvog luksuznog brenda iz Koreje i u tome napravio odličan posao. Jedan od zadnjih njegovih uradaka je upravo Genesis GV80.

Donckerwolke je profesionalnu karijeru započeo 1990. godine u Peugeotu, a od 1992. je bio u Volkswagenu. Iza njega su vrlo uspješni proizvodi poput Škode Octavije i Fabije, a između ostalog sudjelovao je i u stvaranju Audija A4 Avant te Lamborghinija Diablo VT, Murcielaga i Gallarda. 

Pročitajte više