Službene skice Audijevih noviteta

NETOM nakon što je predstavio eko izvedbu modela A3 iz Audija stižu najave još nekoliko noviteta.

Najzanimljiviji je svakako R8, sada u GT izdanju i još k tome Spyder karoserijskoj izvedbi. 5,2 V10 sa 560 KS i 540 Nm ostaje, kao i quattro pogon, a očekuje se tek neznatno lošije performanse od istovrsnog coupea. Potonji ide do 320 km/h i hvata 100 km/h za 3,6 sekundi.

Od novosti se izdvajaju karoserijski dodaci u vidu stražnjeg krila i masivnog difuzora straga, baaš kao što je to slučaj na izvorniku. Realno je očekivati limitiranu seriju, navodno 333 primjerka. U svakom slučaju premijeru očekujemo u lipnju, a lansiranje tri mjeseca kasnije na frankfurtskom salonu.



Audi je u javnost pustio i prve skice nove generacije modela A3, koji u prodaju stiže potkraj iduće godine. Trenutno možemo vidjeti izvedbu s tri vrata, kao i sam interijer automobila. Nema sumnje kako je sličnost s konceptom prikazanim u Ženevi očita, što u prijevodu znači više dinamike. Osim standardnih izvedbi Ameri i Kinezi na raspolaganju će imati i limuzinsku izvedbu dimenzijama vrlo sličnu modelu A4. Recimo i kako hibridna izvedba nije isključena.

Pročitajte više