Službeno je: Renault se povlači iz Rusije

Foto: Renault

RENAULT Grupa je izdala službeno priopćenje o statusu svojeg poslovanja u Rusiji. 

Kao što je bilo i prije najavljeno s više strana, Renault Grupa se definitivno povlači iz Rusije, a danas je objavljeno kako je potpisan sporazum o prodaji Renaulta Rusija i njegovih kontrolnih udjela u Avtovazu.

Potpisom sporazuma upravni odbor Renault Grupe jednoglasno je odobrio prodaju 100% svojih dionica u Renault Rusiji u Moskvi, te njezinog 67.69 postotnog udjela u Avtovazu institutu NAMI (Središnji institut za istraživanje i razvoj automobila i motora).  

Pritom se naglašava kako zaključivanje ovih prijenosa ne podliježe nikakvim uvjetima te su već prikupljena sva potrebna odobrenja. Vrijedi naglasiti da sporazum doista omogućuje Renault Grupi da u određenim razdobljima tijekom sljedećih šest godina otkupi svoj udjel u Avtovazu.

"Danas smo donijeli tešku, ali nužnu odluku kojom nastojimo odgovorno postupiti prema svojih 45.000 zaposlenika u Rusiji, očuvati učinkovitost poslovanja Grupe i osigurati da se u budućnosti vratimo na rusko tržište u drugačijem kontekstu. Vjerujem da je Renault Grupa sposobna dodatno ubrzati svoju transformaciju i premašiti srednjoročne ciljeve”, rekao je Luca de Meo, glavni direktor Renault Grupe.

Pročitajte više