Službeno predstavljen VW NMC koncept

Njemački Volkswagen uskoro bi mogao lansirati moderniju Jettu, a NMC (New Midsize Coupe) koncept kojeg je upravo predstavio na auto showu u Pekingu mogao bi najavljivati upravo taj automobil. VW je osmislio sportsku limuzinu koja će se u njegovoj postavi smjestiti ispod Passata, a korsitit će MQB-B platformu. Kako ste već mogli čitati i na autoclick.hr, vozilo će biti kraće i niže od aktualne Jette, no šire od Passata, a koristit će 20-inčne kotače i 'Dragon' crvenu boju karoserije.

###

Unatoč sportskom profilu koji omogućava koeficijent otpora od samo 0.29, NMC je ostao praktičan automobil čija kabina može udobno smjestiti 5 putnika te čiji prtljažnik ima zapremninu od 500 litara. Koncept je također opremljen reinterpretacijom VW-ovih LED glavnih svjetala te stražnjim svjetlima s aluminijskim detaljima.

Za pogon će biti zadužen 2.0-litreni, 4-cilindrični TSI motor od 220 KS uparen sa 7-brzinskim DSG mjenjačem uz koji omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 6.5 sekundi, kao i krajnju brzinu od 244 km/h. Uz sve to, potrošnja goriva ostaje sasvim razumnih 6.4l/100km. Za sada nema govora o serijskoj izvedbi, no vrlo je vjerojatno da je već u fazi razvoja.

Pročitajte više