Smart Fortwo: Redizajn u Parizu

DAIMLER je objavio prve informacije praćene fotografijama vezane uz facelift Smarta koji će biti premijerno lansiran na pariškom salonu automobila.

Promjene nisu opsežne, no ipak vrijedne spomena, bar u krugu poklonika ovog gradskog dvosjeda. Nova modelska godina donosi obogaćenu paletu vanjskih boja koja sada uključuje svjetlo zelenu u mat finišu, a na popisu se nalazi i tri novodizajnirana 15-inčna naplatka.

Pomodna LED tehnologija osvjetljenja prisutna je i na Smartu, a tiče se dnevnih svjetala na prednjici vozila. Ako ćemo o dvobojnim kombinacijama recimo kako elementi karoserije koji se tiču maske, zaštitnog kaveza i poklopaca retrovizora dostupni u bijeloj, srebrnoj i crnoj boji. Kabriolet izvedba dostupna je s plavim i crvenim platnenim krovom.

Interijer je obogaćen LED rasvjetom, a opcijski se nudi info-zaslon dijagonale 16,5 cm s integriranom navigacijom, Bluetooth povezivanjem i sl.

Blago osvježenje bilježi prednju armatura uključujući ploču s instrumentima, kao i redizajn kola upravljača i središnjeg oslonca presvučenog tkaninom.

Motorizacija je i dalje ista, ali sada uz pomoć nove upravljačke elektronike donosi nižu potrošnju goriva (3,2 l/100 km za mhd 45 kW i 52KW) i reduciranu emisiju CO2. Sve u svemu, ovaj facelift trebao bi održati Smartove pozicije na ljestvici prodaje sve do dolaska novog modela, najvjerojatnije 2013. g.

Pročitajte više