Sorento najbolji 4WD SUV

KIA SORENTO nedavno je osvojio još jednu nagradu – u Austriji su ga proglasili najboljim vozilom s pogonom na četiri kotača u 2003. godini ("4-wheel drive Champion 2003"), a Sorento je s prvoga mjesta potisnuo Volkswagenova Touarega, koji je završio na drugom mjestu. 

Anketa je izvođena u dva medija, tisuće posjetitelja internet stranice nacionalne televizije TW1 glasovale su putem interneta, dok je približno 75.000 čitatelja austrijskog magazina 4WD-International, koji ima svoje čitatelje i u Švicarskoj i njemačkoj pokrajini Bavarska, svoje glasove davalo po pošti. 

Sorento je izabran kao najbolje vozilo u kategoriji SUV klase, a nagradom se Koreanci mogu ponositi prije svega zbog njegova odličnog omjera između cijene i vrijednosti, off-road karakteristika, odlične kakvoće izrade i visokog stupnja pasivne sigurnosti, koju su potvrdili najnoviji crash-testovi EuroNCAP 2003. 

Na Kiji su vrlo zadovoljni odazivom austrijskih automobilskih zaljubljenika, jer je to još jedna potvrda Sorentove vrijednosti otkako se prošle godine pojavio na svjetskom tržištu luksuznih terenaca. Najnovija nagrada Kiju dodatno motivira pri izradi vrlo kvalitetnih vozila, jer se bez ikakvih kompleksa može boriti s europskom konkurencijom.

Pročitajte više