Stari Lamborghini Donalda Trumpa postigao rekordnu cijenu na aukciji

IZUZETNO velik interes izazvao je Lamborghini proizveden potkraj prošlog milenija. 

U pitanju je Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. godine. Jedan od 132 ukupno proizvedena primjerka izdvaja se činjenicom da je bio u vlasništvu Donalda Trumpa, bivšeg američkog predsjednika. Jedini je to primjerak proizveden u Le Mans plavoj boji, ali i jedini s oznakom "Donald Trump 1997 Diablo".

Ovaj automobil u Trumpovom vlasništvu je bio sve do 2002. godine. Izazvao je ogroman interes, na razini onog koji postižu automobili najvećih filmskih ili pjevačkih zvijezda. Ovakav automobil obično na aukcijama postiže cijenu i do pola milijuna USD, a ovaj je primjerak u prvih 90 sekundi probio iznos od milijun USD. 

 

@thestradman Crazy price for a Diablo VT Roadster #Lamborghini ♬ original sound - TheStradman

Vjerovali ili ne, Lamborghini je na aukciji u režiji Barrett-Jacksona postigao cijenu od nevjerojatnih 1.1 milijun USD. O čemu se ovdje radi, najbolje govori podatak kako je "Trumpov“ Lamborghini prešao oko 25.000 km. Prošle godine je crveni primjerak istog modela sa 68.500 prijeđenih kilometara postigao na aukciji cijenu od 291.500 USD, a ove godine je jedan primjerak iz 1999. godine s 30.000 km prodan za 456.000 USD. 

Pročitajte više