Stigla zima - jeste li napravili servis na svom automobilu?

Foto: Press

UŽURBANI ritam života često nam ne ostavlja vremena da se pobrinemo za ono što je doista bitno, kao što je primjerice servis automobila ili vozila u kojem se svakodnevno vozimo. Kada se u računicu ubaci podatak da se čak 30% prometnih nesreće događa zbog tehničke neispravnosti vozila ispada da odgađanjem ili preskakanjem servisa riskiramo ne samo novac već i život. No, osim sigurnosti, redovno servisiranje vozila ima i svoje financijske prednosti. Ako ste nekad prodavali automobil, pitanje o servisiranju jedno od prvih pitanja s koje će vas pitati. Budućeg kupca zanima sve: je li automobil redovno servisiran, kad je bio datum zadnjeg servisa i, možda najvažnije, kod koga je obavljen servis.

25% popusta na dijelove kod servisa

Najviše su, naravno, na cijeni prokušani servisi. Jedan od njih je Q-Service, najveći lanac neovisnih servisnih centara u Hrvatskoj čija mreža obuhvaća 80 profesionalnih, ovlaštenih servisnih centara. Do kraja godine, točnije do 22.12. možete iskoristiti posebnu akciju koja vrijedi u svim Q-Service servisima - 25% popusta na dijelove za mali i veliki servis. Dijelovi o kojima je riječ su dijelovi najviše kvalitete, a ugled i kvaliteta Q-Service mreže jamči da će servis na vašem limenom ljubimcu biti odrađen po najvišim standardima.



Kada mali, a kada veliki servis?

Popust je tu, samo još morate odlučiti treba li vam mali ili veliki servis ili možda želite obaviti mali servis uz izmjenu svih filtera. Pogledajmo za početak što svaki od ovih servisa uključuje.

Mali servis:

  • Filter ulja
  • Izmjena ulja
  • Usluga

Mali servis + filteri:

  • Filter ulja
  • Filter zraka
  • Filter goriva
  • Filter kabine
  • Izmjena ulja
  • Usluga

Veliki servis:

  • Set razvoda
  • Pumpa vode
  • Usluga


Mali servis najbolje je usporediti sa sistematskim pregledom, što znači da ga je najbolje obavljati jednom godišnje bez iznimke. Filtere je dobro mijenjati redovito jer neispravan filter može bitno poremetiti rad automobila.


Veliki servis uključuje radove na razvodnom mehanizmu koji čine razvodni zupčasti remen ili razvodni lanac te njima pripadajući natezači. Intervali u kojima je potrebno mijenjati razvodni mehanizam, ovise o proizvođaču, ali možemo reći da se takvih zahvati obično rade između 80.000 i 150.000 prijeđenih kilometara ili između 3 i 5 godina.

Kod novijih automobila razvodni mehanizam povezan je s pumpom rashladne tekućine motora pa se u prilikom servisa mijenja i taj dio zajedno s rashladnom tekućinom. Održavanje i izmjenu ovih osjetljivih i važnih dijelova uvijek treba prepustiti vrhunskim stručnjacima poput servisera Q-Service mreže. Naime, samo takvi uz kvalitetu mogu dati i jamstvo svoga rada za razliku od raznih “majstora” koji su prisutni na našem tržištu.

Kvaliteta je uvijek u modi

Ako ste sada spremni na servis, a nadamo se da nakon ovih informacija jeste, vrijeme je da kontaktirate Q-Service servisera koji je najbliži vašoj lokaciji. Popis svih ovlaštenih Q-Service servisa možete pronaći na sljedećem linku:
https://www.q-service.hr/kontakti/

Ako trebate više informacija o servisnoj akciji i 25% popusta na velike i male servise, kliknite ovdje: www.q-service.hr/vijesti/clanok/85-u-kvalitetu-se-nije-tesko-zaljubiti/

Pročitajte više