Stiže Audi A8 Avant

AUDI sasvim sigurno neće krenuti u monovolumenske vode već će protivno svim trendovima ostati vjeran klasičnim koncepcijama. I ne samo to, Audi će prvi lansirati karavan u visokoj klasi.

Nakon koncepta Pikes Peak svima je postalo jasno da razvoj Audijevih modela ide u suprotnom smjeru od ostatka automobilskog svijeta. Barem kad je u pitanju visoka klasa, jer što drugo reći u vremenima kad Mercedes predstavlja Vision GST, Renault ima Velsatis-a, a Audi razvija čistokrvni premium karavan.

Iako se pretpostavljalo da je pred nama rađanje novog modela, kojeg su neki krstili imenom A7, gigant iz Ingolstadta najavljuje: "Već 2006. godine lansirati ćemo A8 Avant, prvi karavan u visokoj klasi."

Po starom dobrom receptu, najnoviji pripadnik Avant obitelji će preuzeti ono najbolje, ono po čemu je Audi poznat po svijetu. Naravno, riječ je o Quattro pogonu i moćnim TDI motorima, kraticama iza kojih se kriju vrhunske vozne osobine i snažni imidž.

Vrlo je moguće da će se nekoliko mjeseci kasnije pojaviti SUV izvedenica, čiji uspjeh će najviše ovisiti o prođi na sjevernoameričkom tržištu. Pretpostavlja se da će novi A7, uz obilje luksuza, nuditi kabinu sa šest zasebnih sjedala, što će dodatno naglašavati ekskluzivnost modela. Živi bili pa vidjeli.

Miljenko Nikolić

Pročitajte više