Stiže Baby R8

AUDI se navodno uskoro sprema predstaviti novi sportski model. Radi se o automobilu kojem u Ingolstadtu tepaju baby R8, što on uistinu i jest - manja izvedba popularne jurilice koja će na tržištu biti dostupna u coupe i cabrio verziji.

Za sada još uvijek nije odlučeno hoće li se automobil temeljiti na skraćenoj platformi modela R8 ili će koristiti onu koja je predstavljena s VW-ovim konceptom BlueSport.

 Inspiracija za dizajn ovog automobila su dakako njegov stariji brat, ali i konceptni e-tron koji ga neizravno najavljuje. Kako bi po prilici ovaj automobil mogao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu.

Ispočetka će R4 biti dostupan s Audijevim 2-litrenim 5-cilindričnim turbo motorom snage oko 400 KS, no kasnije bi se na tržištu trebale pojaviti hibridna, a vjerojatno i dizelska izvedba. Sve bi trebale imati i pogon na sva četiri kotača. Hibridna izvedba će imati isključivi električni pogon na prednje kotače, dakako na kraćim relacijama između 50 i 100 km.

U ponudi će se ovaj model smjestiti između TT-a i spomenute R8-ice, a na tržištu ga možemo očekivati za otprilike tri do četiri godine. Očekuje se kako će mu se cijena kretati oko 60.000 eura.

Pročitajte više