Stiže BMW serija 2 Cabrio

BAVARSKI proizvođač radi na razvoju sljedeće generacije kabrioleta serije 1, odnosno buduće cabrio izvedbe serije 2 koja bi se na tržištu trebala pojaviti u drugoj polovici iduće ili najkasnije prvoj polovici 2014. godine. Podsjetimo, coupe i cabrio izvedba serije 1 će ubuduće nositi oznaku serija 2 kako bi se značajnije razlikovali od svoje standardne hatchback izvedbe.

Glavna razlika između modela serije 1 i 2 će pored imena biti u dizajnu, odnosno izgledu, dok će se s tehničke strane raditi o blizancima, baš kao što je bio slučaj i do sada. Dakle, isti ovjes, kočnice, prijenos, dio motorizacije i sl.

Ipak, neke informacije govore kako će serija 2 imati donekle posebnu motorizaciju, odnosno kako će istu činiti 4-cilindrični 2,0-litreni turbo motor u četiri različite izvedbe. Radit će se o tri benzinca i jednom dizelašu, odnosno o modelima 216i (155 KS), 218i (180 KS), 225i (220 KS) i 220d (215 KS).

Motori će biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim i 8-stupanjskim automatskim mjenjačima. Nešto skuplji BMW-ov mjenjač s dvije spojke će biti dostupan samo u izvedbi 235i i M modelu. Hoće li se u ponudi naći i xDrive izvedba s pogonom na sva četiri kotača još uvijek nije sigurno.

Pročitajte više