Stiže BMW X4

BAVARSKI je proizvođač potvrdio kako će uskoro započeti s proizvodnjom sportske izvedbe modela X3, odnosno modela X4. BMW je potvrdio kako će u svoju tvornicu u Spartanburgu u Južnoj Karolini uložiti 900 milijuna USD kako bi se njezini proizvodni kapaciteti prilagodili proizvodnji ovog automobila.

S atraktivnijim i agilnijim X4 BMW namjerava dodatno povećati svoju ionako jaku prisutnost u SUV segmentu. U ovaj će se model moći smjestiti četvoro putnika, imat će pogon na sva četiri kotača i u konačnici će na tržište stići i njegova M izvedba.

Iako će se s tehničke strane X4 gotovo u potpunosti osloniti na X3, dizajn će slijediti smjernice koje je postavio X6 u odnosu na X5. Radit će se o svojevrsnom SUV coupeu s mnogim individualnim sportskim značajkama kod kojega će stil prevagnuti nad praktičnošću (primjerice niža linija krova strga će smanjiti prostor za glave putnika). No, kao što je već pokazao X6 to kupce ne zabrinjava previše.

Za sada još uvijek nije sigurno hoće li se X4 na tržištu naći u verziji s trima ili petorim vratima, a postoji mogućnost kako bi kupcima mogle biti ponuđene obje izvedbe.

Dolazak X4 na tržište se očekuje tijekom 2013, a motorizaciju će činiti nekoliko 4 i 6-cilindričnih motora koji će biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim, 8-stupanjskim automatskim te 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.

Pročitajte više