Stiže Clio Renaultsport

NA PREDSTOJEĆEM pariškom auto salonu Renault bi trebao predstaviti sljedeću generaciju modela Clio, a kao posebna poslastica se priprema Renaultsport izvedba.

Dok bi se standardni model na tržištu trebao pojaviti već do kraja ove godine, sportsku ćemo verziju ipak pričekati do prve polovice iduće godine.

Što se tiče samog dizajna novi će model slijediti nedavno zacrtanu filozofiju predstavljenu konceptom DeZir koja će se polako ali sigurno primijeniti na svakom novom modelu iz Renaulta. Pritom imajmo na umu kako Renault u narednih par godina namjerava u potpunosti obnoviti svoju gamu.

RS će krasiti i cijeli niz sportskih detalja, poput aero paketa i alu naplataka, a isti sportski "štimung" se očekuje i u unutrašnjosti. Dok je trenutni Clio RS dostupan samo u trovratnoj izvedbi novitet dolazi samo u peterovratnoj izvedbi.

Kako bi Clio Renaultsport  trebao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu.

Velika vijest je i činjenica kako će automobil zamijeniti dosadašnji atmosferski 2.0 za 1,6-litreni turbobenzinski motor. Snaga bi se trebala kretati oko 210 KS, tj.  desetak KS više od prethodnika, a plus će biti i nešto niža potrošnja goriva. Dakako i same će se performanse dodatno popraviti.

Na kraju dodajmo i kako će kupcima biti ponuđene dvije RS izvedbe, standardna i Cup verzija. Potonja će imati čvršći ovjes i biti nešto lakša.

Pročitajte više