Subaru spreman za tokijski salon

SUBARU će na predstojećem tokijskom autosalonu premijerno predstaviti dugo iščekivani coupe razvijen u suradnji s Toyotom. No, to neće biti jedina atrakcija izložbenog prostora ovog proizvođača.

Ususret sajmu Subaru je lansirao novi teaser coupea. Kao što se i očekivalo, BRZ u potpunosti prati kućni smjer razvoja dizajna, bar kad je u pitanju prednjica vozila. Sve ostalo je još skriveno, pa se možemo samo nadati kako je posao do kraja odrađen korektno.

Poznato je tek kako će motor biti dvolitreni atmosferac uparen sa šest-stupanjskim mjenjačem, a pogon stražnji. Kraći, širi i niži od Impreze novi coupe mjeri između osovina 256 cm. Recimo još kako pomalo zbunjujuće Subaru već u los Angeles dovodi Sti izvedbu modela, doduše u konceptnom izdanju.

U Tokiju će se moći još vidjeti i S206 izvedba Impreze rezervirana za japansko tržište. Spominje se minimalno 320 KS, ali i opsežne modifikacije mehanike.

Priču nastavlja Advanced Tourer Concept, nova verzija koncepta prikazanog na istom mjestu prije dvije godine. Hibridni pogon je sada jednostavniji, s 1,6 turbakom i jednim elektromotorom, a serijska proizvodnja se očekuje 2014. godine.

Pročitajte više