Super Honde u Ženevi

HONDA u Ženevi nastupa kao da je na domaćem terenu. Svi segmenti jednako su zastupljeni, od obnovljenog Jazza do atraktivnih studija na bazi Civica i Accorda.

Ponuda monovolumena u ovoj je godini detaljno obnovljena. Na navalu europskih noviteta japanci odgovaraju obnavljanjem aktualnih modela. Toyota je pomladila monovolumenske (verso) izvedbe Corolle i Avensisa, a iz Honde stiži pomlađeni Jazz i Stream.

Posjetiteljima će posebno biti interesantna dizelska i-CTDi izvedba Accorda u čije smo se kvalitete i mi imali prilike uvjeriti na prezentaciji održanoj prošloga tjedna u Opatiji. Za ljubitelje alternativnih pogona japanski proizvođač je pripremio predstavljanje IMA (Integrated Motor Assist) benzinsko-električnog sustava. Sustav će biti predstavljen u čak dva vozila, Civicu IMA i inovativnom konceptu IMAS. Vozilo mase 700 kg i koeficijent otpora zraka 0.20 odlikuje potrošnja goriva od svega 2.5 l/100 km. 

Ljubitelji auto-moto sporta će imati prilike uživo vidjeti BAR Formula 1 bolid, natjecateljski NSX-R te S2000. Kad smo već kod NSX-a, spomenimo da je svoje mjesto rezervirao i HSC koncept prvi put viđen na auto salonu u Tokiju prošle godine.

I kao šećer na kraju ostavili smo dva iznimna automobila. Riječ je o Civic-u i Accord Tourer Diesel u izdanju nazvanom Sports Study Model. Oba modela su ukrašena mnoštvom atraktivnih detalja od kojih su najatraktivniji karbonski i kromirani umeci, 18-inčni naplatci, unikatni ispušni sustav i aerodinamički paket spojlera. Interijer je obogaćen sportskim sjedalima, crnom kožom i obiljem aluminijskih umetaka.

Pročitajte više