Susjedi Slovenci predstavili bolid jači i od Nevere

UZ električnog monstruma, u ponudi je i hibrid.

O nekadašnjem trkaču Aljoši Tušeku i njegovim bolidima nije se puno pričalo još od pojave pandemije, ali sudeći po najnovijim vijestima. nisu gubili vrijeme. Upravo su obznanili da imaju novi model dostupan u dvije konfiguracije. 

U pitanju je model Aeon, za koji kažu da ne dolazi s ciljem da bude ozbiljan rival hipersportašima, već da dominira scenom. Upravo zato su predvidjeli dvije konfiguracije, električnu i hibridnu. 
Električna nosi oznaku Aeon E, a prema dostupnim informacijama, razvija preko 2500 KS.

Međutim, ono što ovdje iznenađuje je masa vozila manja od 1600 kg, zbog čega automobil ima odličnu specifičnu snagu od 1.7 KS/kg. Primjerice, slabija Nevera teži debelo preko dvije tone. Međutim, za bilo koji komentar treba pričekati ostale tehničke podatke. 

Druga opcija je Aeon H s hibridnim pogonom, koji čini V8 benzinac u kombinaciji s elektromotorom. Radi se o plug-in hibridu, a sinergijski učinak je preko 1950 KS. Pridodamo li svemu manju masu od 1480 kg, specifična snaga je 1.3 KS/kg. 

I dok iščekujemo ostale tehničke karakteristike, kao i ključ najavljene "revolucionarne aerodinamike", prenosimo Tušekovu izjavu: "Aeon najavljuje novu zoru u proizvodnji hiperautomobila, s personalizacijom na čelu. Svako je vozilo individualno prilagođeno svom vlasniku kako bi se stvorila neusporediva veza."

U svakom slučaju, jedva čekamo daljnje vijesti da vidimo što će na kraju biti od cijelog projekta. 

Pročitajte više