Suzukijeve igračke

SUZUKI će na tokijskom salonu predstaviti nekoliko noviteta među kojima su i atraktivni gradski automobilčići, naravno tek u konceptnom izdanju.

Posebno zanimljiv je Q-Concept, tek 2,5 metara dug automobilčić. Isti se ne razmeće ni u širinu (1,3 m), dok mu je visina pozamašna, 1,65 m. Uz vozača može prevesti još jednog putnika, ali se tada može zaboraviti na prijevoz prtljage. S druge strane, moguće je stražnje sjedalo ukloniti čime se stvara korisni tovarni prostor. Električni pogon osigurava autonomiju od 50 km uz maksimalnu brzinu od 60 km/h.

Gabaritima ozbiljniji model je Regina, najava iduće generacije kompaktnog automobila globalnih aspiracija. Ako se na trenutak zaboravi na nekonvencionalni dizajn vanjštine najveća novost je skidanje kilograma. Tako Regina teži 730 kg što bi joj trebalo osigurati nisku potrošnju goriva. Kažemo trebalo jer je na konceptu prostor motora još uvijek neispunjen. U Suzukiju tvrde kako s konvencionalnim benzinskim motorom potrošnja iznosi 3,1 l/100 km prema JC08 testnom ciklusu. Četverosjed u duljinu mjeri 3,55 m, širok je 1,63 i visok 1,43 m.

Pročitajte više