Sve je više ovakvih prerada na cestama, a razlog je genijalan

Screenshot: Ellenator, Reddit

FOTOGRAFIJA ove pomalo bizarne prerade malenog Fiata nedavno je osvanula na Redditu i izazvala velik interes. 

Bizarni Fiat 500 na prvi pogled izgleda kao da je izašao iz garaže nekog obožavatelja Mućki, ali prava istina bi vas mogla iznenaditi. Ovakve prerade su na njemačkim cestama postale nešto češća pojava, a osim Fiata 500, slične prerade se mogu naći na primjercima VW Pola, Seat Ibize i Škode Fabije, odnosno povoljnih gradskih modela. 

Preradu nudi tvrtka Ellenator, a uključuje i preradu motora kako bi mu se prigušila snaga. Stvar je genijalna jer ovakva prerada svrstava auto u kategoriju L5e, a to znači da te aute mogu voziti malodobne osobe starije od 16 godina. 

Roditelji koji žele da im djeca budu sigurnija u prometu nego što bi bila na mopedu mogu birati ovakvu preradu. Modifikacija uključuje zamjenu stražnje osovine i montažu nove s dva 14-inčna kotača razdvojena desetak centimetara. Novi kotači ulaze u prostor prtljažnika, dok su na boku otvori zatvoreni limenim pločama. 

Konačno, tu je i prerada elektronike kako bi se snaga motora ograničila na 20 KS. Tako traži zakon za udovoljenje klasi L5e tricikla, ali i razum, jer nova arhitektura itekako utječe na dinamički stabilitet vozila. 

Cijena prerade je 5980 eura. Dobra je vijest da je, kad tinejdžer postane punoljetan i položi vozački ispit, moguće lako izvesti konverziju u prvobitno stanje. 

 

Pročitajte više