Team Tesla u Africi: Kad strah od pijeska zamijeni strah od vode

 Foto: Facebook/Team Tesla - powered by RWE

DOLASKOM u Banjul hrvatski tim je i službeno okončao svoju avanturu u Africi. 
 
No da bi se stiglo u glavni grad Gambije ostala je još jedna prepreka. Plovidba trajektom, ali ne onakvim vremešnim na kakve smo navikli kod nas. U Gambiji prometuju trajekti generacije Noine arke, koji veličinom možda i odgovaraju našima, ali zato imaju višestruko veći kapacitet. Nije da su projektirani za stotine putnika i desetke vozila, nego su jednostavno natrpani. A kako nema prave rampe, narušeni stabilitet takvih plovila itekako zna pobuditi emocije. 
 
 
Oleg i Saša u ulozi moreplovaca vrlo brzu su se prisjetili vijesti o tragedijama pretrpanih brodova na ovakvim lokacijama koje ponekad začine dnevnopolitička zbivanja zabilježena u medijima. Saša je to možda najbolje opisao u jednom od svojih postova:
 
"Ja sam pokušao izbjeći opisati taj osjećaj - "to je to kad čuješ da je prekrcan brod potopljen i da je poginulo par stotina ljudi - a ti imaš onaj wtf feeling - kako se tako nešto uopće dogodi". Jednostavno, mislio sam o ljepšim stvarima, poput kako će se dio tereta s kamiona strovalit na Teslu ili kako ce se kamion pomaknut par desetaka cm i zdrobit nekog tko se konstantno muva oko njega. Btw, kamion je osiguran bio kamenjem ispod guma, očito ručna baš i ne drži."
 
 
Još jednoj avanturi došao je kraj. Tesla je uz generatorsku pomoć uspjela posao odraditi besprijekorno i sada je na putu kući brodom. Dečki se vraćaju sigurnijim i bržim putem, avionom. 
 
 

Pročitajte više