Terenska interpretacija Lexusa NX na potpuno je novoj razini

Foto: Lexus

LEXUS uvodi nove verzije svojih poznatih modela, pa je sada na red došao NX. Njegova nova verzija Overtrail nije robusni terenski automobil već posebna interpretacija NX-a, idealna kada želite pobjeći od svega na ruralnim cestama.

 NX-ov dizajn Lexus Next Chapter dobio je novu perspektivu s povišenim ovjesom i ugradnjom 18-inčnih aluminijskih kotača novog dizajna s debelim gumama za sve terene.

Potpuno ekskluzivne boje

Tu je ujednačena crna završna obrada za kućišta retrovizora, ručke na vratima, letvice lukova kotača i krovne nosače, metalik crne letvice prozora i mat crne kotače. Vretenasta rešetka dobiva dodatni naglasak svijetlim metalnim strojno obrađenim okvirom i mrežom.

Ovi su detalji u finom skladu s bojom Moon Desert, pješčano metalik nijansom koja je ekskluzivna za Overtrail opremu (dostupno je još šest boja). 

Podizanje ovjesa za 15 mm povećava ukupnu visinu vozila na 1675 mm, povećavajući razmak od tla i dajući vozaču bolji pogled na okolinu. Slično tome, udaljenost od tla porasla je na 200 mm, tako da razina Overtrail može lako svladati grublje ceste. Dinamička izvedba dodatno je poboljšana dodatnim stražnjim podupiračima.

Klima-uređaj koji hidratizira

Tu je i ekskluzivni izgled interijera, s prednjim sportskim sjedalima presvučenim crnom umjetnom kožom s podupiračima koji drže tijelo u kaki boji. Umetci na vratima i pretinac za odlaganje na središnjoj konzoli također su izrađeni u odgovarajućoj kaki boji.

Ima i tehnoloških novosti. Klimatizacijski sustav koristi naprednu nanoe-X tehnologiju kvalitete zraka, unoseći bilijune malih molekula vode u klimatizacijski sustav.

Ovo ima dokazani učinak u borbi protiv bakterija, virusa, plijesni i neugodnih mirisa, dok također pomaže osvježiti ljudsku kosu i kožu s hidratantnim učinkom.

Nova razina Overtrail dostupna je sa svim NX pogonskim sklopovima u Europi: NX 350h hybrid, NX 450h+ plug-in hybrid i NX 350 benzin.

Pročitajte više