Tesla Model S nove generacije je sve što svijet danas želi

TESLA Model S kakvi danas poznajemo osmišljen je sada već davne 2009. godine, pa je krajnje vrijeme za nešto novo.

Prvu Teslinu limuzinu osmislio je Franz von Holzhausen, koji se Musku pridružio nakon što je godinama radio za Mazdu. Posao je očito odrađen s predumišljajem, pa pomalo konfekcijski izgled bez nekih značajnih izleta i danas prolazi. No, sasvim je sigurno da se bliži trenutak kada će model koji se proizvodi od 2012. godine morati dobiti novu generaciju.

A tu nastupa Emre Husmen i njegova "Next Generation Tesla Model S". Inspiriran najavljenim Roadsterom, Emre je ponudio svoje viđenje nove limuzine i konačni rezultat izgleda odlično. Nema sumnje, vidi li Musk ovaj prijedlog Panamera, i ostatak ekipe će imati oku vrlo ugodnog rivala, ne samo vraški brzog.

Autor je novom izdanju Modela S predvidio formu koja je itekako optimizirana po pitanju aerodinamike. Moderna OLED svjetla upotpunjuju dojam, dok je iznutra predviđena upotreba 19-inčnog zakrivljenog zaslona, kao dominantne točke interijera. Naravno, dodatni zaslon smjestio se i na upravljač. A autor je predvidio da će do dolaska nove Tesle biti razvijen i sustav autonomne vožnje razine 5.

Realno, Tesla će Model S još jednom provući kroz redizajn, i to vjerojatno dogodine. Prevedeno to znači kako ćemo se na nasljednika morati strpjeti još koju godinu.

Pročitajte više