Tesla predstavila Model 3 s dosegom od samo 150 km!

Foto: Tesla Motors

DOSEG je jedan od najjačih aduta Teslinih modela, ali ne i specijalne izvedbe ponuđene na kanadskom tržištu.

Na prvu zvuči neobjašnjivo, ali Tesla je odlučila na kanadskom tržištu predstaviti izvedbu smanjenog dosega od svega 150 km i pritom ne očekuje da će prodati jedan jedini primjerak. Ali ipak ima jako dobar razlog zašto ga je ponudila, a do njega ćemo doći koji trenutak kasnije.

U Kanadi je vlast odlučila doskočiti svima koji bi htjeli iskoristiti državne subvencije za kupovinu skupih premium električnih automobila. Stoga su za osobna vozila s najviše šest sjedala postavili limit cijene od 45.000 CAD. A u slučaju da je cijena modela niža, kupac će dobiti bonus od 5.000 CAD. Program pritom dopušta da isti modeli budu ponuđeni i uz dodatnu opremu, ali cijene ne više od 55.000 CAD.

Tesla Model 3 je sve donedavno startala cijenom od 53.700 CAD  i zbog toga nije zadovoljavala uvjet minimalne cijene za ostvarivanje ponuda. Pogađate, zato je na scenu došla ova izvedba sa softverski reduciranim dosegom od 150 km, a kojoj je cijena točno 44.999 CAD. Time su u Tesli zadovoljili formu i omogućili kupcu skuplje izvedbe od prije spomenutih 53.700 CAD da ostvari značajni bonus. Naime, izvedba Standard Range s dosegom od 386 km se smatra opcijom, svojevrsnom dodatnom opremom, a ne zasebnim modelom.

Ovaj potez će zasigurno naljutiti kanadske političare, posebno autore pravilnika za dodjeljivanje bonusa. Potencijalni kupci se pak zasigurno neće buniti budući da će sada biti osjetno lakše doći do nove Tesle.

 

Pročitajte više