Toyota širi Priusovu obitelj

TOYOTA namjerava značajnije proširiti ponudu hibridnih modela, odnosno povećati modelsku ponudu modela Prius. U konačnici bi obitelj pored standardnog i otprije poznatog trenutnog modela u ponudi bili coupe, hatchback i SUV.

Svi dakako s hibridnim pogonom, a širina ponude će omogućiti da se Prius izdvoji kao zaseban podbrand unutar Toyote. Očekuje se kako će od 2014. Prius dobiti veću samostalnost, možda se čak i prodavati u zasebnim salonima i sl.

2014. bi na tržište trebala stići nova generacija trenutnog Priusa, a pridružit će joj se kompaktni hatchback s petorim vratima. Radit će se o najekonomičnijem modelu u ponudi s potrošnjom manjom od 3,5 l/100 km.

Spomenuti će dvojac slijediti najatraktivniji model u ponudi. Riječ je o sportskom coupeu s pogonom na stražnje kotače temeljenom na platformi sljedećeg Lexusa GS. Očekuje se i kako će ovaj model imati litij-ionske baterije te električni motor uparen s ručnim mjenjačem.

Iste bi godine trebao stići i SUV Prius koji će se dakako temeljiti na popularnom RAV4. Konkretnih informacija za sada nema, no u insjaderi tvrde kako će zahvaljujući najnaprednijoj izvedbi hibridnog pogona ovaj automobil biti najekonomičniji predstavnik svog segmenta.

Pročitajte više