Toyota Supra juri i nakon prijeđenih 840.000 km

 Foto: Dale Thomas/Hoover Toyota 

POUZDANOST japanskih automobila više nitko ne dovodi u pitanje, a kad su u pitanju sportski automobili Toyota Supra je izgleda apsolutni broj 1. 
 
Poznato je kako sportski automobili, posebno oni opremljeni bar jednom turbinom, u pravilu ne izdrže dugotrajne torture. Stoga već nakon nekoliko godina postaju sjena novih modela, a u oglasnicima se nude po diskontnoj cijeni. Naravno, održavanje je nerijetko vrlo zahtjevno, a popravci isluženih raga vrlo skupi. 
 
 
Kako uvijek postoji izuzetak tako i ovdje u prvi plan dolazi jedan japanski model.
 
U pitanju je naravno Toyota, i to Supra četvrte generacije. Konkretan primjerak je u dvadesetak godina nabrao čak 837.629 kilometara, a prema riječima vlasnika motor nikada nije otvaran. Pritom ne govorimo o Mercedesu W123 i ili W124, već o Toyoti Supri, jednom od omiljenih izbora driftera. 
 
 
Jednako pouzdana pokazala se i prateća mehanika, a karoserija se još uvijek drži na okupu lišena bilo kakvih tragova korozije. Konkretan primjerak je slabija izvedba pokretana atmosferskim 3.0 motorom snažnim 223 KS (i 280 Nm). Podsjetimo, četvrta generacija proizvodila se od 1993. do 2002. godine, a nasljednika još uvijek čekamo. 

Pročitajte više