Toyota ukida Auris

Foto: Toyota

TOYOTA je donijela jedinu logičnu odluku.

Suprotno očekivanjima i sveprisutnoj crossover epidemiji u Toyoti su odlučili zadržati kompaktni model u C segmentu. No to ne znači da će Auris ostati u ponudi. Upravo suprotno, Auris odlazi u povijest, a 2019. godine stići će nova generacija modela, i to novog starog imena.

Da, kao što je red model će u sve tri karoserijske izvedbe (4 i 5 vrata te karavan) nositi ime Corolla u cijelom svijetu, i tako dalje jačati reputaciju najprodavanijeg modela u povijesti automobila. Upravo tako, Corolla je najprodavaniji model automobila u povijesti, s preko 45 milijuna prodanih vozila od predstavljanja 1966. godine.

"Nema boljeg trenutka nego što je pokretanje prodaje nove generacije za ponovno uvođenje imena Corolla izvedbama s 5 vrata i karavanu našeg modela u C-segmentu”, rekao je Johan van Zyl, predsjednik i CEO Toyota Motor Europe.

Nova Corolla Touring Sports će imati svoju svjetsku premijeru na Salonu automobila u Parizu, kao i izvedba s 5 vrata, obje u svojim hibridnim izvedbama.

Podsjetimo, prva generacija Aurisa lansirana je 2006. godine, a novi model naslijedio ju je 2012. godine kada je predstavljena i karavanska izvedba. Treća generacija Aurisa prikazana je ovog proljeća u Ženevi, a koristi novu TNGA platformu. I očito ćemo ju na cesti vidjeti kao Corollu, u svijetu omiljeno ime koje smo posljednjeg desetljeća gledali isključivo u limuzinskoj izvedbi.

Pročitajte više