Porscheov SUV je postao cestovna zvijer spremna juriti 300 km/h

Foto: Techart

TECHART je asortiman obogatio setom za povećanje snage putem kojeg Cayenne postaje nezaustavljiva zvijer. 

Poznati njemački tuner redovito sređuje Porscheove modele. U Slučaju Cayennea GTS ima puno mesa za sređivanje, pa je tako uz stil odlučio unaprijediti i njegov pogonski motor. Nakon ugrađivanja Engine Powerkita snaga Cayennea GTS raste za čak 180 KS. Istovremeno je poboljšana i isporuka okretnog momenta, i to za čak 250 Nm u maksimumu. Zanimljivo je da je instalacija sustava izuzetno brza, a nije potrebno ništa raditi s postojećom Porscheovom elektronikom. 

Logično, ovakav odmak znači i osjetno bolje performanse. Porscheov SUV nakon zahvata do stotke stiže za sekundu kraće (3.6 s), dok je vrijeme ubrzanja do 200 km/h skraćeno za čak pet sekundi. Sada traje 12.5 sekundi. Maksimalna brzina je porasla na okruglih 300 km/h.

Drastične promjene su moguće i u pogledu stila. Techart Aerokit donosi brojne dodatke, među kojima je prednji poklopac motora od karbona. Preporuke idu dalje u vidu novih naplataka promjera do 23 inča, a nudi se nekoliko različitih modela. Naravno, spuštanje podvozja se podrazumijeva, i to za nekih 35 mm. Na sve se nadovezuje nadogradnja ispuha stražnjim prigušivačem s elektronički podesivom zaklopkom. 

Ako ste jedan od vlasnika novog Cayennea sa željom za daljnjom individualizacijom, topla preporuka je da birate iz njihovog izloga koji možete proučiti ovdje.


 

Pročitajte više