TUNING LEGENDE Super Stojadin dobio njemačko srce i postao strah i trepet autoceste

Foto: Facebook/Zastava 101 BMW Power
 
U KONKURENCIJI više od 2.500 tuniranih izložaka ovaj je Stojadin osvojio publiku AMTS showa u Budimpešti.
 
Potkraj prošlog mjeseca u Budimpešti je održan Auto-moto i tuning show (AMTS) koji je u pet dvorana sajamskog prostora ugostio oko 2.500 modificiranih automobila iz 11 zemalja. Među njima je publici, ali i stručnom žiriju magazina Auto-motor za oko zapeo poprilično modificirani Stojadin. Kako i ne bi kad se radi o Stojadinu koji je gotovo u potpunosti prerađen. 
 
 
Njegov autor je Mario Lazić, automehaničar iz Kraljeva, a o kakvoj se preradi radi najbolje govori podatak kako ovaj Stojadin ima stražnji pogon. Ispod poklopca je BMW-ov 2.5 šest-cilindrični motor snažan gotovo 200 KS, a automobil je dobio i cjelokupnu mehaniku od bavarskog donatora. 

 
Mario je Stojadina pronašao u Francuskoj gdje ga je kupio za 400 eura. Tuning je dakako koštao nekoliko puta više, i to usprkos činjenici da je većina posla vjerojatno odrađena u vlastitom angažmanu. Kako god, usprkos povećanju dimenzija i produljenju od gotovo pola metra, legendarna Zastava zadržala je svoje prepoznatljivo lice. I da, autor ovog super-stojadina odlučio je zadržati autentičan interijer, pa su u auto zadržana standardna sjedala i prednja armatura. 
 

Pročitajte više