U 80. godini kupio novi Porsche, nije mu prvi

Foto: Porsche

IMA jednu od najvećih privatnih kolekcija. 

Bečanin Ottocar J. je veliki zaljubljenik u Porsche. Svoj prvi primjerak, žuti 911 E, kupio je daleke 1972. godine. Od tada se strast prema ovim posebnim automobilima nije smanjila, a na to nisu utjecale ni godine. Iako mu je punih 80 godina, Ottocar i dalje aktivno skuplja automobile. 

Ima garažu punu Porschea, a ove godine počastio se potpuno novim primjerkom. Novi Boxster Spyder u Miami plavoj boji je njegov 80. po redu Porsche, a po njega je došao u samu tvornicu. Štoviše, u Porscheu su mu dopustili da uđe u proizvodni pogon i sam zalijepi amblem marke. Inače, prvi put je u tvornicu u Zuffenhausenu kročio 1977. godine kad je kupio model 911 Carrera 3.0.

Ottocar ima kolekciju koja danas broji 38 automobila, a u sklopu nje ima i nekoliko trkaćih modela poput 917 i raritetnog 910 s osam-cilindarskim motorom. Tu su još 956, 904, 964, ali i 911 R te 911 Speedster. "Svaki dan mogu voziti različiti Porsche, a vikendom i po dva", priča 80-godišnji Bečanin i priznaje kako stalno vozi ipak "samo" devet primjeraka. Najčešće vozi model Boxster Spyder, a svog favorita ne želi otkriti. 

O prestanku vožnje ni ne razmišlja. Već planira pohod na Ameriku gdje želi voziti panameričkom cestom u Cayenneu. "Kad imaš 80, ne razmišljaš o prošlosti, već više razmišljaš o budućnosti veseliš se stvarima koje ćeš još doživjeti". 

Pročitajte više