Alfa Romeo otkrio koja mu je marka uzor

Foto: Alfa Romeo

GIULIA i Stelvio su izvrsni automobili, ali svejedno nisu ispunili tržišna očekivanja. Hoće li Tonale uspjeti?

Nema sumnje da u Stellantisu i dalje vjeruju u uspjeh Alfa Romea. Naravno, tu vjeru potkrijepit će ulaganjima, ali ipak uz određenu rezervu, koja znači dijeljenje tehnologije s PSA ili FCA koncernom. Tonale koristi osnovu Jeepa Compass, ali se predstavlja kao premium beskompromisne ponude. 

>> Ovo je Alfa Romeo Tonale, SUV o kojem će se pričati

Nedavno su organizirane testne vožnje modela Tonale, a na njima je bio prisutan i prvi čovjek marke Jean-Philippe Imparato. On je navodno izjavio kako Alfa Romeo uzor pronalazi u japanskoj marki kad je u pitanju kvaliteta. "Moje mjerilo kvalitete je Lexus", rekao je Imparato u intervjuu, piše Automotive News Europe. 

"Želim biti siguran da će kvaliteta Tonalea biti savršena od prvog dana, ali i da smo ponudili najnapredniju tehnologiju povezivanja i sučelja upravljanja", bio je jasan izvršni direktor. 

Vratimo li se u prošlost, Alfa Romeo nikada nije briljirao po pitanju kvalitete i pouzdanosti. Primjera radi, Giulia i Stelvio su prošle godine bili na 28. od ukupno 32 mjesta na ljestvici po pitanju inicijalne kvalitete. Lexus na koji se Imparato poziva je bio u samom vrhu kao najbolje pozicionirana premium marka. 

Što nas čeka?

Napredak po pitanju kvalitete je doista moguć. Dovoljno je reći kako je Imparato osobno pomicao premijeru modela Tonale sve dok nije bio uvjeren da automobil dostojno predstavlja talijansku marku. 

U budućnosti ćemo dočekati i novu generaciju Giulije, ali isključivo u električnom izdanju. 2024. godine dolazi subkompaktni crossover, a potom i veliki premium modeli kalibra BMW-a X5 i serije 7. Bit će zanimljivo.

Kad je Tonale u pitanju, prve isporuke u Italiji kreću sljedećeg mjeseca. 

Pročitajte više