U Alfi ne udustaju: "Želimo biti u korak sa Nijemcima"

 Foto: Alfa Romeo

IAKO najavljena ofenziva Alfa Romea kasni njen šef je uvjeren kako mogu parirati njemačkim markama. 
 
Ohrabrena pozitivnim kritikama na Giulia slavna talijanska marka planira u skorom razdoblju preporoditi ponudu i opasno parirati najboljim igračima na tržištu. Do 2021. godine Alfina ponuda bi trebala biti obogaćena limuzinom pozicioniranom iznad Giulije o čemu se govori već godinama, ali i sa još barem dva SUV modela. Šef Alfa Romea, Reid Bigland, za britanski Autocar je izjavio kako usprkos kašnjenju ne odustaju od plana da ugroze rivale: "Naš je cilj da u potpunosti pariramo Nijemcima, ali to nije dvogodišnji plan. Trebat će nam vremena jer su prisutni u svim segmentima automobilske ponude".
 
Bigland je pritom napomenuo kako će s novim SUV modelom (Stelvio) pokriti tek 50% tržišta, pa moraju već sada imati dobru strategiju bez slabih točaka. Tu su posebno svjesni rasta popularnosti SUV modela svih veličina, pa će usprkos činjenici da takvi modeli narušavaju Alfin imidž na tržište stići još barem dva Alfina SUV. Jedan od njih koristit će osnovu Maseratija Levante. 
 
Od ostalih novosti tu su nasljednik Giuliette, vjerojatno dostupan i u karavanskoj izvedbi, te sportski model kao duhovni nasljednik Brere. 

Pročitajte više