U Hrvatsku dolazi nova kineska marka. Rade kamione i autobuse

Foto: Geely Auto

GRUPACIJA AutoWallis, najpoznatija kao uvoznik Opela, sklopila je još jedan važan ugovor. Ovaj put s jednim od najvećih svjetskih proizvođača vozila, grupacijom Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) Group, čime je osigurala ekskluzivnu distribuciju gospodarskih vozila Farizon u 8 država u regiji: Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Kamion na metanol

Prvi put predstavljen 2016. godine, Farizon je prvi kineski brend gospodarskih vozila koji nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda temeljenih na novim izvorima energije kao što su teška i laka gospodarska vozila i autobusi i prvi teški kamion na svijetu koji upotrebljava metanol M100 kao pogonsko gorivo. 

Voditelj operacija grupacije AutoWallis u Hrvatskoj Damir Domitran najavio je da će distribucija vozila Farizon započeti u drugoj polovici 2024. s modelima V6E i SuperVan.

"Kao član grupacije Geely, jednog od vodećih kineskih visokotehnoloških izvoznih poduzeća koje godišnje prodaje gotovo 3 milijuna vozila širom svijeta, Farizon je dio iste obitelji kao i drugi poznati kvalitetni brandovi kao što su Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus i Aston Martin. Kupcima će na jesen biti dostupan novi SuperVan", rekao je Domitran.

Pročitajte više