U pripremi snažniji Subaruov coupe

NAKON što je Toyota u Tokiju predstavila konceptnu najavu coupea, očekuje se i skori dolazak subaruovog dijela japanskog sportskog dueta, kao i sporstke STi izvedbe.

Naime, Toyota i Subaru su zajednički razvili, odnosno privode kraju razvoj sportskog coupea, koji će se na tržištu pojaviti u dvije izvedbe pod značkama oba proizvođača. U Tokiju nam je predstavljena studija FT-86, koja izravno najavljuje Toyotinu izvedbu te se sada očekuje i predstavljanje Subaruovog modela.

Točnije, ono bi se trebalo odigrati na ženevskom auto salonu sljedeće godine. Taj bi coupe trebala pokretati sljedeća generacija subaruovog 2,0-litrenog boxer motora čija će se snaga kretati oko 200 KS. No, prema posljednjim saznanjima već se sprema i dolazak performance izvedbe.

Prema posljednjim saznanjima radi se o modelu pod kodnim nazivom 086A, a za njegov je razvoj zadužen poznati STi odjel. Taj bi pak automobil trebao pokretati 2,5-litreni boxer snage oko 250 KS, dakle 50 KS više od standardnog 2.0.

Pored dodatne snage taj bi automobil trebao biti atraktivniji izgledom, zahvaljujući karakterističnim Subaruovim racy aero preinakama, a mogu se očekivati i dorađeniji ovjes, veći kotači i snažnije kočnice.

Dolazak na tržište se očekuje u drugoj polovici 2011.

Pročitajte više