Uhvaćen McLaren MP4-12C Spider

ŠPIJUNI se mogu pohvaliti još jednim atraktivnim ulovom. Uspjeli su uloviti cabrio izvedbu Mclarenovog MP4-12C koja će u konačnici kada se pojavi na tržištu vrlo vjerojatno nositi oznaku Spider.

Riječ je o automobilu s kojim će McLaren konkurirati Ferrarijevom 458 Spideru, a poput svog talijanskog konkurenta Britanac bi također trebao dobiti metalni krov.

Vjeruje se kako će se raditi o krovu koji će se u jednom dijelu preklopiti u prostor između sjedala i motora. Također, pretpostavlja se kako će biti izrađen od aluminija ili ugljičnih vlakana kako masa automobila ne bi previše narasla ugradnjom motora za sklapanje krova i dodatnih ojačanja šasije. Dakle, stvari koje uobičajeno prate cabrio izvedbe.

Motorizacija neće biti mijenjana, pa će ovu izvedbu pokretati isti 3,9-litreni bi-turbo V8 snage 600 KS što će omogućiti dostizanje najveće brzine od oko 320 km/h.

MP4-12C Spider bi trebao biti predstavljen iduće godine, a prve isporuke se očekuju tijekom 2013. Pored njega u McLarenu trenutno još spremaju dolazak novog superautomobila, tzv. duhovnog nasljednika modela F1.

Pročitajte više