Uložio je u oldtimer pusti novac pa ga slučajno potopio u jezero

Foto: Canyon Lake Fire Department

TEŠKO nam je i zamisliti kako se osjećao vlasnik ovog prekrasnog automobila dok je on tonuo u jezero. Mjesto događaja je Canyon Lake u američkoj saveznoj državi Teksas, a glavni lik svježe restaurirani Packard.

Detalji nesreće još nisu do kraja razjašnjeni, ali se čini kako je do incidenta došlo na rampi za čamce s koje je automobil kliznuo u jezero. 

Pao tijekom fotografiranja

Čini se kako se to dogodilo tijekom fotografiranja, jer ponosni je vlasnik očito želio dokumentirati rezultate dugotrajne restauracije vozila. Vozilo su iz jezera spasili vatrogasci, no automobil je u međuvremenu nekoliko sati bio potpuno potopljen.

Packard je - inače - simbol američkog zlatnog doba automobilizma. Između 1899. i 1958. godine proizvodili su luksuzne automobile i uveli doista inovativne značajke u automobilsku industriju tog vremena, uključujući klima-uređaj za osobna vozila i jedan od prvih serijskih 12-cilindarskih motora.

Može vrijediti do 40 tisuća dolara

Automobil koji je bio prisiljen plivati po jezeru je iz serije Packard Twelve, poznatoj po svojoj eleganciji i snazi, kao i naprednom inženjerstvu za svoje vrijeme. Opremljen V12 motorom i obdaren prepoznatljivim elementima dizajna bio je pravi simbol luksuza i prestiža. Neimenovani vlasnik uložio je dosta novca u njegovu obnovu. 

Pedro Gonzalez, kustos za automobile u Carey's Fine Automobiles u San Bernardinu, rekao je lokalnim medijima da Packard iz 1939. vrijedi između 25.000 i 40.000 dolara (23.500 - 37.500 eura), ovisno o tome koliko originalnih dijelova ostane nakon restauracije.

Vatrogasce je na potonulo vozilo upozorio mještanin koji je primijetio mjehuriće na površini vode. Ronilačka ekipa otišla je ispod površine, a na licu mjesta pojavio se i vlasnik. Ispričao im je što se dogodilo i potvrdio da nitko nije bio u autu kad se spustio niz rampu za brod.

Nisu poznati detalji

Prema policiji, pozivajući se na neimenovanog vlasnika, on se zaustavio na mjestu kako bi snimio fotografije kada se nesreća dogodila. Policija nije rekla je li vlasnik u tom trenutku povukao ručnu kočnicu, ili što se ustvari dogodilo.

"Bio je vrlo emotivan", rekao je šef vatrogasne službe Canyon Lake Jeff LaTendresse lokalnim medijima. Napomenuo je da je vozilo bilo potopljeno šest metara ispod površine jezera.

Pročitajte više